tiistai 22. joulukuuta 2009

best of 2k9

Koska omaan parhaan maun kaikessa, varsinkin musiikissa, tässsä on mun tän vuoden parhaat levyt in order paired with an mp3!

10. The Horrors - Primary colours
Image and video hosting by TinyPic

Scarlet Fields

9. Neon Indian - Psychic Chasms
Image and video hosting by TinyPic

Deadbeat Summer

8. Health - Get Color
Image and video hosting by TinyPic

We Are Water

7. Bon Iver - Blood Bank EP
Image and video hosting by TinyPic

Blood Bank

6. Real Estate - Real Estate
Image and video hosting by TinyPic

Beach Comber

5. Fuck Buttons - Tarot Sport
Image and video hosting by TinyPic
En tiedä miten tätä kuvailisi. Koko levy on niin epic ja saa mun aivot surraamaan, hyvällä tavalla. Tällasta musiikin pitäisikin olla, sellasta että se saa kuuntelijan pään pyörälle. Yksi asia mistä tykkään erityisesti Tarot Sportissa on se, ettei sen kuuntelu kärsi jos tekee samaan aikaan jotain muuta. Se toimii taustamusiikkina jota ei kuitenkaan ignooraa.

Surf Solar

4. White Denim - Fits
Image and video hosting by TinyPic
Mulla ei ole mitään hajua missä kuulin White Denimistä ensimmäisen kerran. Latasin (mutta ostin heti kun se Suomesta löytyi huom!!!) Workout Holidayn vuoden 2008 kesällä, mikä räjäytti tajuntani. White Denimissäkin viehätti se, etten ollut kuullut mitään samanlaista. Noisea ja garagea olin kuunnellut aikasemminkin, mutta kun siihen yhdistää psykedelistä, soulia, kantria, bluesia ja oikeastaan kaikkea muuta maan ja taivaan välillä, on yhdistelmä huumaava. Fits ei tuottanut pettymystä, vaikka olikin ehkä vähän enemmän clean-clut kuin edeltäjänsä.

Regina Holding Hands


3. Grizzly Bear - Veckatimest
Image and video hosting by TinyPic
Vaikka pieni osa mun rispektejä Grizzlyille meni Twitard-soundtrackin kanssa, on Veckatimestillä suuri osan mun tän vuoden lempparibiisestä. Cheerleader, Foreground, Southern Point, Two Weeks ja Ready, Abel ovat olleet sen verran suuressa rotationissa kesästä lähtien, että monet muut on jääneet kakkoseksi. Veckatimestista on tullut mulle levy, jota kuuntelen tietty aina kun haluan, mutta myös sillon kun en keksi mitään muutakaan. En tiedä tarkallleen onko se hyvä vai huono.

Ready, Abel

2. Animal Collective - Merriweather Post Pavillion
Image and video hosting by TinyPic
Rakastin MPP:tä silloin kun se tuli. Tykkään siitä toki edelleen, paljonkin, mutta jokin siitä silti puuttuu. Olisin ehkä halunnut jotain vähän experimentalimpaa, tosin on mahdollista ettei mikään Antsun levy voi mun mielessä ylittää Feelsiä ja Strawberry Jamia (jonka vihaamista en tuu koskaan ymmärtämään!) Täytynee myös myöntää että MPP:llä on pari biisia jotka saatan skipata puolesta välistä..... Mut kaiken kaikkiaan älyttömän upea, ihana, otherworldly, etc. levy joka oli mun läsärin soitetuin tänä vuonna!

Brother Sport

1. The xx - xx
Image and video hosting by TinyPic

Ei ehkä suosituin ykkösvalinta, mutta mun lemppari tänä vuonna oli Lontoolaisen The xx:n self-titled (en oikeesti muista mikä tää on suomeks, someone enlighten me.....) debyyttialbumi. Päätös oli oikeastaan aika helppo, loppujen lopuksi valitsin vaan levyn josta yksinkertaiseti tykkäsin eniten, vaikkei se välttämättä olekaan alternativisti korrektia valita mitään Antsun yli.....

Eniten tykkään Äksäksissä siitä, että ei oikeastaan oo mitään bändiä miltä ne kuulostaisi. Taustalla soi välillä melkeen Burialin tyylinen hidastettu dubstep (ehkä sellasta vaan opetetaan Elliott Schoolissa missä niin Burial ku xx:n jäbätkin on käynyt kouluja) jonka päälle tulee ihanaisten Oliver Simin ja Romy Madley Croftin äänet. P4kia lainatakseni; "Importantly, both Croft and Sim seem like they're singing not because they have the best voices but because they have the most to say." Mikä on mielestäni täysin totta. Kun kuuntelen musiikkia, en kaipaa mitään puhtaita, täydellisiä vokaaleita vaan tunnetta. :') Plussaa vielä sekin että ne on niin cooleja ja epäseksikkäitä (taino joo Oliver could get it etc) mikä lämmittää sydäntäni suuresti!

Pakko vielä sanoo että kuin törkeetä että levy oli sijalla 26 Suomen listoilla, mikä on niien paras listasijoitus MISSÄÄN, ja siltikään ei saada tänne keikalle.... Jumalauta....

Islands

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti