tiistai 8. joulukuuta 2009

låt den rätte komma in

Image and video hosting by TinyPic

Ostin Ruotsissa ollessani Tomas Alfredsonin ohjaaman, John Ajvide Lindqvistin kirjaan perustuvan Låt den rätte komma inin dvd:llä hetken mielijohteesta kun odotin Bengansilla että äiti pääsis töistä. Hintaa oli vaan jotain 60 kruunua ja olin lukenut siitä joskus aikasemmin, joten päätin napata mukaan. En todellakaan oo mikään kauhuleffafani, vihaan kaikkia Ringuja sun muita, mutta tätä yksinkertasesti rakastin. Cinematography (en tiedä tälle sopivaa suomennosta....) on kauneinta katsottavaa pitkään aikaan ja näyttelijät ovat täydellisiä. Juoni on jännä muttei selitä liikaa. Nolottaa myöntää mut en oo vielkään saanu aikaseksi ostaa kirjaversiota..... Ens kerralla kun meen Akateemiseen niin kyllä ostan!

No kuitenkin. Päähenkilö on 12 vuotias Oskar, joka asuu Tukholman esikaupungissa 80-luvun alussa. Oskar harrastaa mm. lehtien murhajuttujen talteenleikkausta ja on muutenkin kiinnostunut rikoksista. Iltaisin hän fantasio koulukiusaajillensa kostamisesta. Yhtenä yönä hän tapaa pihaan juuri muuttaneen Elin, ja heistä tulee ystäviä. Mutta Elillä onkin synkkä salaisuus........ DUN DUN DUN.



Nyt kuitenkin amerikkalaiset ovat päättäneet pilata kaiken ja tehdä REMAKEN. D____D Ottakaa huomioon että alkuperäinen leffa on täydellinen ja sen ilmestymisestä on tosiaan vähän yli vuosi.

Image and video hosting by TinyPic

Remaken ohjaaja-käsikirjoittaaja Matt Reeves (Cloverfieldin ohjaaja, need I say more) kuulemma haluaa tuoda tarinan suuremmalle yleisölle, jolle ei tietenkään voi edes kuvitella myyvänsä jotain missä on tekstitys. Ugggghhhhh. Jos kerta tuntee niin ~personal connectionia~ johonkin, miksi pilaa se? Miljööksi Reeves on valinnut New Mexicon; mikäs sen lähempänä lumista ja jääkylmää 1980-luvun ruotsalaista lähiötä. Kaiken lisäksi Elin nimi on muutetty Abbyksi - eihän se haittaa että Eli on oikeasti poika. Tästä voimme päätellä ettei tarina luultavasti ole läheskään yhtä häiritsevä/mahtava kuin alkuperäisessä leffassa. Olisi edes voinut pitää sen oikean nimen jos kaikki muu piti vaihtaa. Ei jenkitkään ole niin tyhmiä että niillä olisi vaikeuksia käsittää viisisanainen otsikko typerän Let Me Inin sijaan.

Pieni picspam fyt:

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti