maanantai 25. lokakuuta 2010

skins: us edition

Arvatkaa kuka matkusti iloisen autuaasti bussissä tänään kello yhdeksän, tyystin unohtaen että The Nationalin liput tuli myyntiin........ Että sillai. Ei muuta kuin perjantaiaamuna peruutuspaikkoja koittamaan. Jos jollain muuten on ylimääränen lippu osettuna tai varattuna niin kommenttia tai sähköpostia voi laittaa, olisin ikuisesti kiitollinen!

Asiaan: luulen että jokainen teini-ikää edes lähentelevä on tietoinen brittisarjasta nimeltä Skins. Sarjaa on tullut nyt neljä kautta, joista jokainen on ollut toistaan huonompia. Ensi vuonna tiedossa on taas uusi kausi ja uudet hahmot, joihin voi tutustua täällä. Vihasin lähes jokaista viime generation hahmoa (Cookia ja JJ:tä lukuunottamatta), ja muutenkin kirjoitus oli musta paikoitellen todella huonoa ja epäuskottavaa. Näinpä odotukset viidennelle kaudelle eivät ole korkella, mutta enköhnä nuokin jaksot katso läpi.

Uuden brittiskinsin lisäksi ensi vuonna päästään nauttimaan (termi on tosin ehkä vähän kyseenalainen) sarjan amerikkalaisversiosta. Jenkkiskins esitetään MTV:llä, ja vaikka ikärajaksi onkin laitettu MA eli mature audience only, on sanomattakin selvää että suuri osa siitä mikä erottaa Skinsin muusta teinimassasta on sensuroitu. Muuten Skins US onkin pitkälti sama kuin brittiversion ensimmäinen kausi. Hahmot ovat samoja (joskin eroavaisuuksia nimissä ja luonteissa tulee kuulemma olemaaan) Maxxieta lukuunottamatta, josta on tehty Tea, lesbo cheerleader. Maxxie ei todellakaan ollut mikään mun lempihahmo, mutta vaihtaminen ärsyttää mua silti ihan suunnattomasti. Seksikäs ja tyttömäinen lesbo on kaikista vähiten haloota aiheuttava, ja samalla meni luultavasti myös Anwarin uskonto vs. homot-juttu ja Tonyn mänikokeilu. Samoin Cassien (tai siis Katien) syömishäiriö on viivattu yli.

Katie (Cassie), Stanley (Sid), Chris, Abudd (Anwar)
Eura (Effy), Michelle, Tony, Tea (Maxxie), Jal

Skins US:n ensimmäinen traileri on julkaisut, eikä siitä ole oikestaan kukaan tykännyt:


Ensimmäinen jakso tulee olemaan täysin samanlainen kuin brittiversion, mutta siitä eteenpäin vain kolme kauden kymmenestä jaksosta on suoria kopiota. Ton trailerin perusteella ainakin Chrisin ja Cassien jaksot näyttävät olevan samoilla linjoilla.

Koitan oikeesti olla tuomitsematta kun en ole yhtäkään kokonaista jaksoa nähnyt, mutta vaikealta se tuntuu. Vuonna 2007 Skinsin eka tuottari oli parasta mitä telkkarista tuli. Jenkkiversiot on lähes säännönmukaisesti huonompia kuin alkuperäiset, ja tällä hetkellä kolmea rakstamaani brittisarjaa (Skinskin lisäksi Being Human ja The Inbetweeners) ollaan tekemässä uusiksi. Ärsyttää.

4 kommenttia:

  1. Skinsin ekat kaksi kautta ovat ehkä parasta, mitä tv:stä on tullut pitkiin aikoihin. Kolmannen kauden jätin kesken, kun se meni jo liian sekoiluksi. Jenkki-Skinsiä tulee varmaan tsekattua pari jaksoa, jos vaikka lähtiskin.

    Mikä tuo Being Human on olevinaan? Sen saisi kirjastolta, mutta vaikutti vähän epäilyttävältä, enkä nyt jaksa googlatakaan. Voinet siis suositella?

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Perusideana on vampyyri, haamu ja ihmissusi jotka asuu kimppakämpässä. BBC:n scifisarjat nyt on aina vähän hupaisan kökköjä eikä BH:takaan kandee kovin vakavasti ottaa, mut must se on ainaki superaddiktoiva. Se on vähän sama ku Misfits, juoni kuulostaa idioottimaiselta mut jotenki se toimii. :--)

    VastaaPoista
  3. Nyt tulee kyllä vanhaan tekstiin kommentti, mut täytyy sanoo oma mielipide skins us:sta. Mun mielestä se on onnistunut tekele ja erilailla hyvä sarja. Se on modernimpi kuin alkuperäinen britti skins (tottakai) ja mielestäni jopa miellyttävämpi katsoa. Pidän toki myös brittiskinsistä, mutta ns. uusi katsaus hahmoihin on loistava! Ja Tea on mielestäni todella osuva hahmo, Maxxie jäi mielestäni vähän muiden hahmojen varjoon brittiversiossa. Plus tietysti kolmiodraama on aina hauskaa katseltavaa. Mutta sanoinpahan vaan, että ainakin minua tämä ohjelma miellyttää :D.

    VastaaPoista
  4. Lisään vielä tähän että USA:n Skinsissä on elokuvan taustalla enemmän musiikkia kuin brittiskinsissä, mikä tuo mielestäni enemmän tunnelmaa ohjelmaan, tykkään!

    VastaaPoista