maanantai 18. lokakuuta 2010

twin shadow: forget

Hyppään nyt suoraan pahimman hypeaallon harjalle enkä suostu häpeämään.


Listataan faktat ensin: Twin Shadow on George Lewis Jr Brooklynistä, joka tekee erittäin kasarivaikutteista nostalgiapoppia ja julkaisee levynsä Jenkkien ulkopuolella 4AD:llä, eli sillä cooleimmalla Beggars Groupin jäsenellä. Jäbän debyytin Forgetin on tuottanut Grizzly Bearin Svedu Chris Taylor, HRO postaa minkä kerkeää ja saipa levy (kenties odotettavasti) sen halutun/kauheksitun P4K:in BNM:n.

Niin ja se on ehkä vuoden kovin debyytti.

Forget huuhtoutuu päälle ihanasti; biisit on pehmeitä ja tunnelmallisia diskobiittien säestämänä. Lewisin ääni on vähän vanhanaikainen ja normaaliudessaan hienoa vaihtelua ylitweakkailtuihin ja/tai suurimpaan mahdolliseen omaperäisyyteen keskittyvien äänien valtakaudella. Forget on kaikin puolin puhdas poplevy, noisesta ei ole tietoakaan ja koukkuja on koukkujen perään. Eli periaatteessa ei ihan mun lempparikamaa mutta ei tätä vaan voi vastustaa. Ei Twin Shadow oikeastaan tuo maailmaan mitään uutta, kaikki on kierrätettyä, mutta onneksi se on tehty niin upeasti ettei se haittaa tippaakaan. Varsinkin vikat biisit Slow ja Forget sekä At my Heels ja Castles In The Snow on täydellisiä sulavia pop-biisejä.





Ehkä ainoat asiat jotka mua ärsyttää on kuudes raita Yellow Balloon joka on vähän mitäänsanomaton ja muuten erinomaisen Castles In The Snow'n witch house-alku. Salemissa on ihan tarpeeksi käsittelemistä, kiitos vaan.

Forget julkaistiin Euroopassa tänään, ja ihmettelen kyllä suuresti jos Twin Shadow ei räjähdä vielä hypetetymmäksi lyhyen ajan sisällä. Lewis ja co. ansaitsevatkin kyllä kaiken hypen minkä saavat suuntaansa, sen verran kova levy kyseessä. Vaikka kansi onkin karmaiseva.

Kuunnelkaa ja nauttikaa:


4 kommenttia:

  1. Aika jännää ja ihan hyvää. Enemmän sais sitä noisea olla tai jotaki, välillä kuulostaa liikaa Morriseyltä. Mennyt tämän hypetys ohi silmien/korvien kun lopetin HRO:n ja P4K:n seuraamisen.

    Joy Division - She's Lost Controlin rummut tuossa Slown pohjana. Jännää.

    VastaaPoista
  2. Must ton ääni on Paul Wellerin ja Mozin fuusio mikä kyl vähän riitelee olemuksen kans jotenki... Ja vaik yleensä tykkään enemmä noisest ni tää on hyvää vaihtelua!

    Ja niinpäs onki, aattelinki et kuulosti tutulta. :--D

    VastaaPoista
  3. It sounds very much like early 80's pop, but it's not. Twin Shadow has his own sound and way of expressing himself, that really fits with the rest of his musical style.

    VastaaPoista
  4. Yeah I definitely agree. I think it's a bit like what someone said about Ariel Pink - he utilisises so many different older ideas with his own modern ones that it ends up sounding very new.

    And tbh with Twin Shadow the 80's influence doesn't bother me one bit, I actually found myself rather enjoying it even though I'm not really a pop person, 80's or otherwise.

    VastaaPoista