torstai 24. maaliskuuta 2011

burial: street halo

Kyllä nyt Burial-fania hellitään. Hyperdubin Kode9 oli eilen BBC Radio 1:n Benji B:n ohjelmassa ja soitti 2/3 Burialin maanantaina (!!) julkaistavalta Street Halo-EP:ltä.



Lähden itseasiassa nyt sunnuntaina Lontooseen neljäksi yöksi, (minkä vuoksi valitettavasti missaan Woodsin keikan Kuudenella Linjalla mutta valinnanavaikeutta ei kyllä ollut) ja punnitsen tässä juuri vaihtoehtojani sen suhteen, että pitäiskö tilata Street Halo netistä ennakkoon jolloin saan sen varmasti, vai astella maanantaina Rough Tradeen ja saada se heti käsiinsä. Kyseessä ei pitäisi olla mikään rajoitettu painos, joten jos maanantaina menen heti aamulla niin ei pitäisi olla ongelmaa mutta äh! En halua että käy Mirror/Egot (jonka ostamista Ebaysta harkitsen melkein vakavasti...). Noh, taidan riskeerata kun Rough Tradeen luultavasti matka vie kuitenkin Nicolas Jaarin ja Tim Heckerin toivossa.

Mitä näistä itse biiseistä sanoisi? Jälleen kerran odotan kunnollisia, kokonaisia versioita ennen lopullista mielipidettä mutta kyllähän nämä hyvältä kuulostaa. Enemmän kuin hyvältä itseasiassa, haluaisin vaan niin kovasti päätstä kuuntelemaan koko levyn vinyyliltä, koska Burialilla on ainakin mun kohdalla sattumusta aueta kokonaan vasta parin kunnollisen kuuntelukerran jälkeen. Vaikka tykkäänkin susta Kode9, arvostaisin enemmän jos olisit hiljaa...

Ihan totta puhuen en tiedä olisko ollut edes mahdollsita etten olisi tykännyt näistä biiseistä, koska olen ihan häpeämättä sitä porukkaa joka palvoo kaikkea mihin Burial hipaiseekaan. Street Halo ja Stolen Dog on just sellaista uutta Burialia mitä halusinkin kuulla, vanhat jutut ja kestotaustat on tallella, mutta silti biiseissä on uuttakin. Varsinkin Stolen Dog värähtää sisimmässäni. Uskon että Burialle on tehnyt ihan älyttömästi hyvää tehdä duunia Four Tetin ja muiden kanssa, koska verrattuna s/t-levyyn ja Untruehen soundi on jotenkin pehmeämpää. 

Kode9 ei lupaillut uutta kokopitkää Burialilta enää täksi vuodeksi, mutta kukapa tietää. Pidetään peukkuja.

Ja hei Burial, vaikka diggaankin tätä koko anonyymi-hommaa (vaikka tiedänkin miltä näytät) niin voisitko joskus heittää keikkaa vaikka seinän takaa kommandopipo päässä? Pliis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti