lauantai 17. huhtikuuta 2010

daytrotter + health


Daytrotter on Illinoisin Rock Islandissa sijaitsevan levytystudio Horseshackin nettisivu, jonne esim. kiertueella ohikulkevat bändit äänittää vaan vähän editoituja ja parissa tunnissa tehtyjä sessioita. Bändejä on aika laidasta laitaan, joskin kaikki enemmän tai vähemmän ~indie~. Itse olen kuunnellut näitä Daytrotter-sessioita nyt pari vuotta, mutta tajusin vasta hiljattain kuinka mahtava sivu on oikeesti kyseessä. Kaikki biisit ovat ilmaisia, ja lataaminen on helpompaa kuin missään mitä olen ennen käyttänyt. Bändit myös soittaa ennenjulkaisematonta sekä harvinaista materiaalia, ja uusia sessioita tulee joka päivä.


Omiksi suosikeiksi on nousseet Grizzly Bearin, No Agen, HEALTHin, Bon Iverin ja Holy Fuckin sessiot. Jostain syystä Fleet Foxes ei vakuuttanut niinkään, mikä on outoa koska periaatteessa semi-akustinen pitäisi kai olla juuri Fleettareiden vahvinta aluetta. Varsinkin Grizzlyt sen sijaan kuulostaa ihan älyttömän upeilta, niinkuin oikeastaan aina livebiiseissä. Huomaa oikeasti kuinka vähän niiden levyjä käsitellään studion puolella, mistä saa ainakin multa paljon propseja. Fucked Up on mun mielestä todella erilainen mitä levyllä tai livenä, mutta tykkään kyllä silti. No Agekin toimii erittäin hyvin, tyyli kun on muutenkin vähän vähemmän sliipattua. Niiden sessiosta muuten löytyy ehkä yksi kovimmista biiseistä, N.G.F.S.

 

Olin vähän yllättynyt kuinka hyviltä eksperimentalimmat HEALTH ja Holy Fuck kuulostivat, mutta superhyviähän ne ovat, ehdottomasti yksiä parhaista. HEALTHista muuten puheenollen, tänään ilmestyi uusi sinkku USA Boys, jonka voi lataa ilmaiseksi vaikkapa Pitchforkista.  Kyseessä on eka ja näillänäkymin ainoa miksaamaton biisi DISCO2-remikslevyltä joka ilmestyy kesäkuussa. Ekalla Discolla oli miksauksia mm. Pictureplanelta ja Crystal Castlesilta (yök) ja tällä tulevalla sitten ainakin Tobaccon Die+ mikä on yks parhaista remikseistä pitkään aikaan.

Mutta tosiaan, suosittelen Daytrotteria kaikille, varsinkin meille suomalaisille jotka ei niin usein hyville keikoille pääse.

2 kommenttia:

  1. Hyvää musaa sul tääl!

    No Agen daytrotteri on hyvä. Pitääki lataa grizzlyn ja healthin sessiot ainaki. Uus Health on kans hyvää ja uutta no agee oottelen.

    VastaaPoista
  2. kiitos kiitos!

    no agen daytrotter on mahtava, mut grizzly on vielä parempi. health on kans hyvä mut olis ollu kivempi jos ois ollu muitaki biisei ku niit tunnetuimpii.

    uutta no agee odotellaan täälläki, onneks voi sentää niien blogista vähä seurata sen valmistumista. :^)

    VastaaPoista