maanantai 24. toukokuuta 2010

hippies

Lo-fi, noise, surffi ja garage näyttävät olevan ne kaikista kuumimmat musagenret tällä hetkellä, ja uusia bändejä pomppii esiin kuin sieniä sateella. Beach Fossils, Male Bonding, Best Coast, Happy Birthday, Dum Dum Girls... Lista jatkuu loputtomiin. Oon kuunnellut kaikkia edelläolevia enemmän tai vähemmän, mutta nyt tuntuu että oon löytänyt oman lempparini.



Meet Harlem, garagetrio Texasista. En tiedä onko etelän vedessä jotain vai mistä näitä erinomaisia garagekolmikoita pukkaa, sillä Austinista ponnistaa myös White Denim joka molemmat levyt ovat hiponeet täydellisyyttä. White Denimiltä on tulossa kai vielä tän vuoden puolella uus levy miltä odotan vähintään sijaa vuoden parhaiden listalla.

Mutta se muista bändeistä, Harlemistahan tässä piti puhua. Debyytti Free Drugs ;-) (ei kommentoitavaa tosta hymiöstä....) ilmestyi omakustanteena vuonna 2008 ja uudestaan Matadorilla keväällä 2009. Toka levy Hippies näki päivänvalon viime huhtikuussa ja omaan kuunteluun se päätyi viikko sitten, jonka jälkeen en ole paljon muuta pyörinytkään. Harlemissa on pitkältki kaikkea mistä tykkään; erinomaisia lyriikoita, garage- ja noiseviboja, välittömyyttä ja ylipäätään ns. rentoo menoo. Niin ja  Facebook-päivitykset ovat erittäin liikkiksiä. Harlem ei välitä mistään P4k-arvosanoista (8.1 jsyk) tai siitä kuinka cooli ja trendikäs ollaan, toisin kuin monet muut nykybändit näyttää tekevän. Musta tuntuu että aika moni bändi on mennyt lo-fi-polulle sen tämänhetkisen suosion takia, mutta haluaisin ainakin uskoa että Hippies kuulostaisi just tältä ilman genrehehkutuksiakin. Autenttisuus on ällöttävä sana, mutta sillä on helpoin kuvata Harlemia.


 

 



PS. P4k TV:ssä on Male Bondingin ehkä parhaimman biisin Year's Not Long uus video joka ainakin sopii bändinimeen....

2 kommenttia:

  1. Hmm, aika kumma. Tosta listasta bändejä Harlem sytytti just kaikista vähiten mut :)

    Pahus, piti itekin kirjoitella just White Denimistä..

    VastaaPoista
  2. No höh, mites nyt sillai! Vaikka makuasiahan se taitaa olla. :-)

    Ja White Denimistä ei voi koskaan kirjottaa liika, varsinkaan suomeks.

    VastaaPoista