maanantai 31. toukokuuta 2010

the suburbs + month of may


 

Musta tuntuu että oon mainunnut Arcade Firen varmaan joka ikisessä entryssä viime aikoina, mutta pakko vielä kirjottaa vähän näistä uusista sinkuista. Month of May ja The Suburbs on ensimmäiset biisit niin ikään The Suburbsin nimellä kulkevalla, 2.8. ilmestyvältä kolmosalbumilta. Kaks aiempaa levyä, Funeral ja Neon Bible on molemmat mun kaikkien aikojen lempparilevyen listalla, joten odotukset The Suburbsin kohdalla on korkealla.

Nyt kun on saanut vähän ensimakua, en oo ihan niin innoissani kuin olisin voinut olla.  Kun mietin  Arcaden perussoundia, tulee mieleen Neon Bilben urut ja muutenkin tosi eeppiset biisit jotka tuntee mahanpohjassa asti. Month of May ja The Suburbs ei ole sellasia. Jos Win Butlerin ääni ei ois niin tunnistettava, en varmaan edes osaisi sanoa mikä bändi on kyseessä. Varsinkaan Month of May ei iske, siinä ei ole mikään mikä erottais sen kaiken peruskitararockin massasta. Tiedän että Win on iso Bruce Springsteen-fani ja se oli tottapuhuen mikä tuli mieleen kun kuuntelin ekaa kertaa.  The Suburbsin pelastaa paremmat lyriikat ja muutenkin vähän enemmän Arcadelle ominainen soundi. Silti molemmat on jotenkin niin perus etten osaa hyppiä ilosta.

Mutta ei saa tuomita koko levyä kahen biisi perusteella, ehkä nääkin paranee vielä parinkymmenen kuuntelukerran jälkeen. Pitänee vaan hyväksyä ettei Funeral part two tule koskaan olemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti