keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

mcqueen


Kuvat saa klikkaamalla isommaksi.

Tässä se nyt on, Alexander McQueenin vihoviimeinen mallisto. Mitään kunnon showta ei järjestetty, vaan asut näytettii yksityistilaisuudessa Pariisissa eilen. McQueenin kuollessa kaikki oli viimeistelyä vaille valmista, joten näytös saatiin pidettyä kaikesta huolimatta. Sama tiimi joka viimeisteli nämä jatkaa toivottavasti merkin suunittelijoina, tosin esim. Gareth Pughista on juorutttu. McQueen sanoi itse toivovansa että nimi jatkaa hänen jälkeensäkin, vaikka totta puhuen ainakin mun on hirveen vaikea kuvitella ketään muuta suunittelemassa Alexander McQueenin nimen alla.

Itse mallistossa ikään kuin yhdistyy kaikki vanhat mallistot yhteen. Tiedä sitten että kuinka tarkoituksellista tämä oli, mutta varsinkin f/w 2008:n ja s/s 2010:n vaikutusta ei voi kieltää. Pistää hieman miettimään miten nämä lookit olisi toimineet yhdessä jos ne olisi näytetty normaalina showna. McQueenin näytökset olivat ja ovat hienoimpia ja innovatiivisimpiä mitä muotimaailmassa on nähty ikinä, ja on ihan kamalaa ajatella että sellaista emme enää pääse kokemaan. Sekin harmittaa, että lookkeja on huomattavasti vähemmän kuin mitä olisi normaalisi ollut. Ties mitä jäi nyt näkemättä.

Ei siltikään voi muuta kuin ihailla, McQueen on vaan niin omaa luokkaansa. Toivottavasti seuraaja on paikkansa arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti