sunnuntai 13. helmikuuta 2011

skins 5: the verdict is in

Kirjoitin Skinsin vitoskaudesta vähän jo joulukuussa (ja käytin samaa kuvaa :--D), mutta nyt kun kolme ensimmäistä jaksoa on nähty, olen voinut jo muodostaa oikean mielipiteen: uskaltaisin sanoa että tämä sukupolvi on paras tähän mennessä.  Paria hahmoa lukuunottamtta pidän joka ikisestä, juoni on uskottavaa ja pystyn samaistumaan tapahtumiin. Ja olen nähtävästi löytänyt itsestäni pienen hevarifetissin.

Viidennellä kaudella päähenkilö on Frankie, androgyyni tyttö joka muutti Bristoliin edellisen koulun ongelmien vuoksi. Plussaa erityisesti siitä että Frankie a) ei ole sekaisin à la Effy b) käyttää creeppersejä (jollaiset itsekin omistan, ah nuoruus) c) on homoparin adoptoima ja toista isää näyttelee rakastamani John Sessions. Tosin vielä enemmän innoissani olen siitä että flawless Chris Addison uusii roolinsa David Bloodina.

Muita hahmoja on oma suosikkini metalhead-Rich, hänen paras kamunsa Alo joka näyttää saavan muotivinkkinsä Patrick Wolfin roskiksesta sekä Mean Girls-vibainen kolmikko Mini, Liv ja Grace joka onneksi näyttää hajoavan. Lisäksi on vielä Minin poikaystävä Nick joka on ihan kauhea ja ~mysterious Matty joka ei saa edes omaa jaksoa.


Eniten tykkään tällä kaudella siitä, että viime sukupolven loputon draama on poissa. Neloskauden lopussa vihasin jokaista hahmoa, eikä edes monivuotinen Jack O'connell-fanitukseni onnistunut pelastamaan kautta. Toisin on uusissa jaksoissa. Skins on taas realistinen, hauska ja niin hyvin kirjoitettu että näyteltykin. Ja Napalm Death soittaa kakkosjakossa livenä.

Vitoskauden kaikki jaksot taitavat olla Youtubessa, tässä linkki ensimmäisen jakson ensimmäiseen osaan.

6 kommenttia:

  1. Pääseekö tähän kauteen helposti kärryille, jos kolmos- ja neloskausi on näkemättä? Vihasin kolmoskauden alkua niin paljon, että kolmas jakso jäi viimeiseksi. Nyt vaikuttaa taas lupaavalta.

    VastaaPoista
  2. Ihan ongelmitta! Ainakan tähän mennessä ei oo edes viitattu mihinkään aikasempaan eikä samoja hahmojaan oo kuin koulun opettajina etc.

    VastaaPoista
  3. Aah, kuulostaa hienolta, menenpä heti katsastamaan. Effymäisyys on mulla ollu aina suuremman puoleinen ongelma, mutta mukavaa jos se on tällä kertaa vältetty.

    VastaaPoista
  4. "Alo joka näyttää saavan muotivinkkinsä Patrick Wolfin roskiksesta"

    ahah kiitos, mietinkin mistä Alon vaatetus muistutti mua

    VastaaPoista
  5. uus kausi ei iskenyt alkuun kummemmin, mut nyt kolmen jakson jälkeen janoan joka viikko heti lisää.

    ja pitää sitä uutena lukijana kehua. mainio blogi sulla =)

    VastaaPoista
  6. Anna - Jep mullaki, Effy ja kaikki siihen liittyvä oli varmaan suurin syy miks vihasin 3 & 4 kausii.

    Anonyymi 1 - Meni heti ennenku tajusin milt se näyttää ja nyt en voi enää nähdä mitää muuta....

    Anonyymi 2 - Mäki olin eka vähän epäileväinen, mut nyt oon ihan koukussa! Torstai (tai oikeestaan perjantai) tulee aina ihan liian hitaasti. Ja kiitos kiitos! :--)

    VastaaPoista