torstai 22. heinäkuuta 2010

stokis

Ruotsista on kotiuduttu, tosin järkyttävällä univelalla ja entistä kasvaneemmalla vihalla laivoja kohtaan. Vaikka oon käynyt Tukholmassa useimmin kuin edes jaksan muistaa, päädyin vasta tällä reissulla ensi kertaa Skånegatanin Pet Sounds-levykauppaan, joka oli kyllä kaikin puolin positiivinen kokemus. Tilaa ja valikoimaa oli, myyjätkin erittäin mukavia. Vähän kyllä ne kesäaukioloajat ihmetytti, varsinkin kun nettisivuilla en huomannut niistä mitään. Noh, onneksi samoilla hoodeilla on Beyond Retro jossa hengailin tarvittavan puolituntisen ennen Pet Soundsin avautumista. 

Olin toivonut löytäväni Panda Bearin Tomboy-sinkun Tukholmasta, mutta alkaa pikku hiljaa näyttää epäilyttävästi siltä ettei kyseinen seiskatuumanen ole edes rantautunut Pohjoismaihin. Höh. Silti tuli tehtyä pari hyvää ostosta:

Photo 43

Ensimmäisen mukaan lähti Deerhunterin Rainwater Casette Exchange EP, joka ilmestyi viime vuonna mutta jota en ole kuullut/löytänyt. Oikeasti en ole vieläkään kerennyt laittaa tätä pyörimään mutta luotan  Deerhunterin laatuun. P4K:issa on muuten ohjeet miten voi kuunnella sen viime entryssä mainitsemani uuden sinkun, Revivalin. ...Eikun hetkonen eipä voikkaan enää. Ei haittaa, Youtube tulee hätiin:


Hyvältähän se kuulostaa. Syyskuuta odotellessa.

Photo 37

Toinen Pet Sounds-ostos näkyy yllä. Real Estatesta ehkä enemmän tunnettu Matt Mondanilen aka Ducktailsin ja Julia Lynchin split-seiskatuumanen, jossa on kummaltakin biisit ja mukana cd:llä jotain videoita mitä en ole myöskään kerennyt katsoa... Joten niistä ehkä myöhemmin. Pet Soundsissa oli muuten myös Beach Fossilsin debyyttiä mutta valitettavasti vain cd:nä. Cd-levyjä tulee kuunneltua oikeastaan yksinomaa autossa jos sielläkään, joten Rantafossiilit jäivät tällä kertaa kauppaan.

Photo 46

Kolmas ja viimeinen Tukholman ostos löytyi Gamla Stanin Sound Pollutionista. Fucked Upin Couple Tracks-levylle on kasattu sinkkuja melkeenpä koko bändin uran ajalta, ja yhteensä biisejä on kertynyt komeat 25 kappaletta. Fucked Uphan on tunnettu erittäin vauhdikkaasta sinkkujulkasuvauhdista, joten tällaset kokoelmat on ihan tervetulleita. Mukana on myös lehtinen jossa jokaisen biisin taustoja on vähän valoitettu, mikä on aina kivaa. Tosin Mustaa Lunta-biisin käännös ei ole ihan onnistunut... Fucked Upista puheenollen enää alle viikko keikaan! Tekis niin mieli mennä myös Tampereelle tai Turkuun mutta seuraa ei taida löytyä. Kyyneleet vyöryvät pitkin poskiani.

Huomenna vuorossa Inception, jeeees! Oon niin ylpee että oon välttänyt kaikki spoilaukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti