maanantai 7. kesäkuuta 2010

baftas

Mun piti kirjottaa jostain ihan muusta, mutta BAFTA-awardist nousi nyt ensimmäiselle sijalle tärkeässä tärkeysjärjestyksessäni. BAFTA aka British Academy of Film and Television Arts on siis brittiversio Oscareista ja Emmyistä, eli se kaikista halutuin ja siistein palkinto. Leffojen saralla pystit jaettiin jo helmikuun lopulla, ja voittajien joukossa oli esmes The Hurt Locker, Up, Colin Firth joka voitti parhaan  miespääösa A Single Manista ja Carey Mulligan joka pokkasi parhaan naispääosan An Educationista.

Eilen oli telkkarin vuoro, ja pakko nyt päästä vähän purkamaan. Oksennus nousee kurkussani kun vaan ajattelenkin että Ant & Dec voitti parhaan viihdyttäjä pystin Stephen Fryn nenän edestä. Hyi. Samoiten olisin toivonut että Simon Bird The Inbetweenersistä tai David Mitchell Peep showsta olis voittanut parhaan koomikon mutta se meni Peter Capaldille, joka näytteli Skinsissä Sidin isää.

Ei kaikki palkinnot sentään menneet väärään osotteeseen, viime vuoden ehdoton uusi suosikkisarjani Misfits voitti parhaan draamasarjan ja ihanaakin ihanampi The Inbetweeners sai ainoan yleisön äänestämän pystin, jättäen taakseen megaohjelmia kuten Britain's Got Talent ja X Factor.



E4:n sarjoissa on aina paras musiikki, tosin tän Liarsin ois voinut laittaa ihan tunnariksikin. Misfits kertoo ryhmästä ASBO-nuoria jotka joutuu yhteiskuntapalveluun. Ekana päivänä tulee friikki raemyrsky ja mikään ei ole enää entisensä, dun dun dun... Idea kuulostaa naurettavalta ja surkealta, mutta jotenkin se vaan toimii ihan älyttömän hyvin. Kaikista parasta on tietenkin Nathanin huumorintaju ja ikuiset vittuilevat kommentit, sekä se ettei Misfitsissä todellakaan lässytetä missään vaiheessa.

Mun lemppari kaikista ns. teiniohjelmista ever on The Inbetweeners, joka on hauskin ja realistisin sarja mitä oon katsonut varmaan koskaan. Skinsissä etc ärsytti varsinkin nyt tokassa sukupolvessa se ettei mihinkään voinut edes semisti samaistua ja koko juoni alkoi liidellä vähän turhan korkealla. The Inbetweeners sopii mun kaltaselle nörtille kuin nakki silmään ja läpät on ihan parhaita.











Ahhh onneks kolmoskausi on jo tulossa!

2 kommenttia: